dimecres, 19 de novembre del 2008

Teatro del Sale

El Teatro del Sale és un lloc ben curiós. Quan hi entres, fa l'aspecte d'un adroguer de fa seixanta anys, amb prestatges de fusta i un taulell de marbre enorme. Després, hi ha un altre espai que, en canvi, sembla un club anglès, amb poca llum, butaques enormes ben entapissades, taules baixes i tot de prestatges plens de llibres. En acabat, hi ha una mena de platea amb taules i butaques i un escenari petit, com una mena de cafè concert.

La gràcia del local és que pertany o depèn o és cosa de l'amo del Cibreo, un dels millors restaurants de Florència. Per entrar al Teatro del Sale, cal ser-ne soci, ço que dóna dret a anar-hi a esmorzar, dinar o sopar. Tots els àpats, i aquest és el punt fort, els prepara el mateix cuiner del Cibreo, amb la diferència que el preu no és el del restaurant. A més, a la nit, després del sopar, que és una mica més car, sempre hi ha un espectacle; ahir que hi vam anar nosaltres, per exemple, van fer tangos; avui, en canvi, hi ha òpera.
La manera com et serveixen el menjar és força curiosa. Hi ha una mena de bufet on van deixant-hi tots els plats que pots triar, o bé, de tant en tant, el cuiner crida que està a punt de sortir tal o tal altre plat i que vagis a la finestra de la cuina per agafar-ne. Ahir, sense exagerar, potser hi havia fins a vint plats diferents, tots boníssims, dels quals fas un petit tast en plats de postre. Pots prendre tant de vi, aigua i cafè com puguis.
Problemes? Només hi poden entrar 99 socis alhora i, per tant, s'hi ha d'anar aviadet, perquè, com que se n'ha parlat força, sovint hi ha molts turistes de pas i no pots entrar-hi. Ara, val la pena sopar aviat, si se sopa com nosaltres ahir.