dimecres, 11 de febrer del 2009

Ingerències

Avui, com recorda el Vilaweb, fa vuitanta anys de la creació del Vaticà com a estat independent després que Mussolini i el papa Pius IX signessin el Tractat del Laterà. Independent, sí, però amb prou poder (i prou barra per exercir-lo) com perquè un cardenal truqui directament a Berlusconi i li digui "hi has de fer alguna cosa: no pots deixar que matin l'Eluana" (bé, cal dir que l'Eluana feia 17 anys que estava en coma després d'un accident de trànsit que li va trinxar l'esquena i el cervell). I Berlusconi que va i li diu: "No pateixis, que ara fem un decret llei d'urgència per impedir-ho". És a dir que té cap problema per tirar pel dret i ignorar el parlament, el president de la república i la sentència judicial que autoritzava --que obligava!-- els metges a deixar de nodrir el que abans havia estat una noia. Des que, a finals de l'any passat, es va publicar la sentència, el govern central i els governs regionals controlats pels adlàters de Berlusconi, ho han provat tot per impedir que s'executés la sentència. Fins i tot, dos o tres dies abans, van enviar-hi els carabinieri per controlar que a l'hospital tot estigués en ordre.
I, deixeu-me ser malpensat, no és que Berlusconi necessàriament hi cregui, en això de la cultura de la vida que ha anat repetint durant les últimes setmanes, sinó que ha fet un càlcul ben simple: més de la meitat d'italians estava a favor de mantenir en, ehem, vida la noia; amb això, Berlusconi, l'aspiració del qual és ser president de la república, ha aconseguit posar bona part dels italians en contra del president Napolitano, que es va negar a signar el decret que li va portar el govern. Hauríeu hagut de veure el senat italià la nit que finalment va marxar la noia: els diputats de dreta cridaven "assassins, assassins!" als d'esquerre, com si realment l'haguessin mort ells. Va haver-n'hi un, fins i tot, que va dir que la noia havia mort perquè Napolitano no havia volgut fer una firma.
I això no s'acaba aquí: el fiscal, evidentment després d'un suggeriment del ministre de Justícia està investigant si algú va accelerar la mort de la noia. Accelerar, per l'amor de Déu!: 17 anys encara no els semblen prou.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Has olvidado aquello de que "No es posible que en este paìs la gente muera de hambre y de sed" en relaciòn a la interrupciòn de las alimentaciòn artificial...