dimarts, 6 de gener del 2009

Bolonya

Sense consultar els eficients serveis meteorològics d'aquest país, se'ns va acudir passar la vigíla de Reis a Bolonya. El viatge llampec va servir, entre d'altres coses, per constatar que, en comparació amb Bolonya, Florència és gairebé tropical i caribenya: la màxima d'ahir a la capital de l'Emilia-Romagna va ser d'un grau sota zero. De fet, les fonts de la ciutat estaven gelades, com podeu comprovar a la foto. En fi, quan vam tornar a la tarda a casa no acabàvem d'entendre que tothom anés tan abrigat.
Es podria dir que Bolonya té la mala sort de ser a Itàlia, perquè, en qualsevol altra banda del món, seria un objectiu turístic de primer ordre: tot el centre, ple de palaus de totes les èpoques, està porxat; la plaça de l'ajuntament és realment bonica; té una pinacoteca que, en un altre país, seria visita obligada; les dues torres medievals són impressionants... Però, esclar, aquest és el país de Florència, Venècia i Roma: Bolonya és de la Serie B, diguem-ne.

A part del fred, vam quedar sorpresos de l'extrema gentilesa dels botiguers bolonyesos, que es pot comprovar en aquest cartell que, amb tota delicadesa, suggereix als senyors lladres que no s'aturin per fer la seva feina.

El que no sabem és si els lladres en fan cas.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nois, molt bon any nou!
Déu n'hi do el fred italià. Nosaltres hem tornat a Venècia aquest cap d'any i la nit del 31 va caure una preciosa nevada. Records des de Barcelona. Xavier i Cristina

Anònim ha dit...

quins records aquestes imatges... Tot i el fred, la ciutat val molt la pena. A més, un cop arribes a -1, la diferència entre -1 i -7 és gairebé imperceptible!
Clo