Per començar: ni crema de llet, ni bacó, ni pernil dolç. Si feu servir aquests ingredients, us sortiran uns espaguetis molt bons, però no alla carbonara.
Poseu la pasta a bullir. Mentrestant, a la paella salteu uns quants talls de cansalada viada. De fet, nosaltres els vam fer amb guancia, que és la galta del porc i que aquí adoben com fem nosaltres amb el llom adobat, per exemple. De tota manera, penso que la cansalada del coll, que és molt gustosa i, a part del greix, també trossos de carn, també deu servir. No feu servir cansalada fumada.
Agafeu tres ous. Un el bateu sencer; dels altres dos, només els rovells. A l'ou batut i cru, hi afegiu una bona quantitat de formatge ratllat. Nosaltres vam ratllar una mica de grana padano i una mica de pecorino de Sardenya, però també pot servir, per exemple, el parmesà. Mescleu bé el formatge i l'ou batut.
Quan els espaguetis són llestos, els coleu i els afegiu a la paella amb els talls de cansalada. Ho remeneu una mica i llavors apagueu el foc. Just en aquest moment, aboqueu-hi l'ou i el formatge. Amb l'escalfor, l'ou es quallarà. Remeneu-ho bé i serviu-ho calent.
Uf, no tinc ni paraules --i sabeu que normalment en tinc moltes i de vegades massa i tot.
dissabte, 18 d’octubre del 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada